Catedrala fără sens – Alexandru Fintoiu

Ne-am sfințit catedrala mântuirii, dar oamenii tot aceiași sunt. Nu ne schimbă bisericile și pereții clădirilor. Parcă trăim într-un film de groază unde oamenii se adună să pupe oase așteptând minuni și semne.

Oamenii uită că Dumnezeu este Acela care face minunile. Din păcate acest mix de credință și ocultism ne-a îndobitocit definitv. Nu avem nevoie de catedrale, ci de oameni credincioși Adevărului în Hristos. Dumnezeu nu va mântui neamuri, ci persoane.

La suprafață poleim bisericile cu aur, în interior cumpărăm cele mai scumpe obiecte de cult, dar de inima omului nimănui nu-i pasă. Conducătorii de biserici se plimbă în mașini scumpe pe când oamenii obișnuiți stau la cozi ca să fie binecuvântați.

Poate nu știți că Dumnezeu binecuvintează o inimă smerită și genunchii plecați în rugăciune. Poate nu știți că nu este nevoie să beți apă sfințită nici să pupați oase ca să provocați mila lui Dumnezeu. El deja o are pentru cei care își îndreaptă privirea către Hristos.

Dumnezeu condamnă orice formă de ocultism, chiar dacă e ascuns frumos de mâinile “sfinților”. Singura formă de închinare acceptată de El este în duh și în adevăr.

Dumnezeu nu vrea religie, El vrea o viață schimbată prin credința în Hristos. O viață nouă nu se obține practicând acte religioase fără corespondent în Sfânta Scriptură.

Români, să ne trezim cât nu este prea târziu.

“Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu” (Ioan 17:3)