De ce trebuie să poarte adidași creștinii? – Nicolae Geantă

Pentru că trebuie să fugă de învățătorii străini. Ei sunt ca lupii. Au colții ascuțiți la polizoru’ satanei. Un simplu zâmbet al lor e deja înfulecare. Te-au înghițit! Oile urmează Păstorul cel bun, dar fug de ciobanii străini. Ați văzut vreo oaie care nu se sperie de dușman? Atunci de ce omul bea Red Bull în cofetărie cu satana? Pentru că trebuie să fugă de curvie! Curvia nu este numai în trup, ci și în minte, ne-a învățat Mântuitorul. E pe stradă, în maxi, la Tv, pe Net… Cine se joacă cu păcatul va fi biruit de el. „Poate un om să ia foc în sân şi să nu-i ardă hainele? Poate cineva să umble pe cărbuni aprinşi şi să nu-şi frigă picioarele?“ Calea imoralităţii este un mers pe jarul fierbinte. Găurește orice talpă. Tălpile groase, darămite obrajii!

Pentru că trebuie să fugim de idolatrie. Numărul idolilor în mijlocul naţiunilor vechi era foarte mare, dar nici în prezent nu e mic în rândul creştinilor! Nu numai creştinii cu numele, care nu au viaţă din Dumnezeu, slujesc lucrurilor pământeşti, ci şi cei cu născuţi din nou înclină să caute în altceva satisfacţia decât în Hristos. Vrei să spui că slujești Domnului Isus? Atunci nu pune nimic rău înaintea ochilor tăi! Nu așeza pe nimeni înaintea Sa. Dar nici nu-L pune alături de careva!

Pentru că trebuie să fugim de iubirea de bani. Iubirea de bani e dorinţa avidă de-a deveni bogat. Magnat. Dorinţa după bogăţie duce la ispită, cursă şi multe pofte „nebune şi distrugătoare”. Dar și la rătăcirea de la credință, zice Pavel. Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor. „Aceste lucruri“ sunt atât de periculoase, încât omul lui Dumnezeu fuge de ele! Altfel, unde îi sunt comorile acolo îi va fi și inima? Apropos, ați văzut vreun bogat care a luat ceva cu el după moarte? Pentru că trebuie să fugim de cearta de vorbe. De chat. De flecăreală. De întrebările nebune. De vorbe fără rost. „Să nu apună soarele peste mânia voastră”. Căci la culcare, în pat gândul vă umple capul de mașinațiuni. Și nu adormiți nici cu diazepame! Cumpărați-vă adidași buni. Aveți mult de fugit! Nu uitați că Satana nu are splină, nu obosește! Iar viața e maraton…

Nicolae Geantă