Nevoia de foc sfânt – Alexandru Fintoiu

Rusaliile au fost așteptate cu iarbă verde și cu mici. Mulți au îndreptat volanele spre mare alții spre pensiunile de la munte.

La Londra au fost întâmpinate cu atentate și cu oameni care au murit, victime ale fanatismului, nebuniei, păcatului și lipsei lui Dumnezeu.

Mulți întreabă de ce îngăduie Hristos astfel de atrocități.

Dumnezeu vrea trezire. Pământul aproape a adormit. Biserica aproape a adormit și o mai trezește din ațipire câte un val de rău care se abate când aici, când dincolo, după care își pune făclia la loc și așteaptă strigătul Mirelui.

Dumnezeu vrea salvare pentru om. Dar nu îl poate obliga. Omul alege să-și salveze mai întâi parabolica, sufletul ce mai contează! Omul crede că oricum sufletul e al lui, măcar să-i poată oferi sufletului câte un show tv, o știre sau un fior.

Dumnezeu vrea să dea iertare. Omul dă bani la conducătorii religioși, poate spun aceștia vreo rugăciune să li se albească sufletul hain. Iertarea nu o poate avea cel care crede că va fi dus la verdeață fără Isus. Nu iartă nici pastorul, nici preotul, poate doar ce i-ai greșit lui. Dar cu ce I-ai greșit lui Dumnezeu, doar Isus șterge.

Dumnezeu mai vrea Rusalii. Foc prin grădinile vieții putem aprinde fiecare pentru cinci minute de fum. Dumnezeu dorește însetații după neprinănire, săracii în duh, pe cei ce plâng, blânzii, flămânzii, împăciuitorii sau persecutații.

Astfel de oameni știu să aprindă focul.

                                                                                                Alexandru Fintoiu