Porunca zero – Nicolae Geantă

Când am citit ce spunea fratele Vladimir despre porunca a XI-a (dragostea), mi-am adus aminte de o întâmplare. După ce într-o biserică prietenul meu Onisim a predicat că porunca XI-a e cea mai mare, a venit un bătrân și l-a întrebat dacă știe porunca zero. “Aceea e cea mai mare!”… Apoi bătrânul a zis: “Shema Israel”. Și a plecat. (“Ascultă, Israele!”).

Ascultă de Dumnezeu! Atunci nu vei mai avea idoli, tatuaje, nu vei mai lipsi de la casa de rugăciune, nu vei trânti ușa părinților în nas. Nu vei fii hoț, nu vei minți, nu vei curvi, nu vei ucide, nu vei avorta… Nu vei mai promova în școli proiecte pro-gay. Și nici nu vei urî pe nimeni!

Unii spun că porunca cea mai mare este a patra. Ziua de odihnă. Alții zic a unsprezecea. Alții zic toate. Dar, așa cum le spuneam liceenilor deunăzi, degeaba știm cele 10 porunci dacă nu ascultăm de Domnul! De aceea, înaintea intrării în Canaan, când a reamintit poporului toate poruncile, Moise a strigat obsesiv : “Shema Israel!”. (Deuteronom 6:4).

Ascultă de Dumnezeu! Înainte de toate regulile sfinte e nevoie de ascultare! E datoria fiecărui om! Ascultă! Caută să împlinești! Ca să fii fericit! Apropo, e cineva care nu vrea să fie fericit?

PS: În harababura creată de Ministerul Educației cu proiectul de “reeducare parentală” în școli, adică implementarea în mintea copiilor că familia tradițională e ceva retrograd, demodat, mă gândeam că într-o zi după cursurile cu corifeii sodomismului, un prunc de-a treia intră pe ușa casei și strigă: ”Mamă, nu vrei să fii gay?”. Dar despre dandanaua asta citiți la mine pe blog.