Prețul neglijenței – Nicolae Geantă

Tozer spunea că slăbiciunea oamenilor stă în pasivitatea lor. Pasivitatea e nepăsare. E sfidarea reguliilor. A timpului. E indolență, dispreț, neglijență. Dar și un preț (greu, tare greu) de plătit. Nu neglijați libertatea! Pentru că Dumnezeu ne-a lăsat liberi. Neglijenţa nu ne dă nicio siguranţă că o putem păstra, mai ales că altădată a fost cumpărată cu un preţ atât de scump.

Platon zicea că într-o societate democratică, preţul pe care oamenii înţelepţi îl plătesc pentru neglijarea politicii este acela de a fi conduşi de oameni neînţelepţi! Eu cred că în biserică preţul pe care creştinii buni şi serioşi îl plătesc pentru că nu se implică în nimic este acela că vor fi conduşi de „minorităţi” ale căror singure calificări pentru a conduce sunt de o ambiţie arogantă. Nu neglijați rugăciunea! Fără ea vi se usucă plămânul sufletului. Prețul e că veți muri mergând pe picioare. Și cui i-ar folosi să stăpânească planeta dacă sufletul e pierdut?

Nu-l neglijaţi pe satana! E mereu prezent, la lucru. Neplictisit în a face ravagii! Încercaţi să nu adoptaţi principii de viaţă ideologiile care nu au acoperire cu niciun verset din Scriptură. Nu fiţi identici cu comportamentul lumii. Ceea ce nu e după Scriptură, e necreştin. E drăcesc. E păcat. E despărţire de Creator. Preţul plătit e moartea! Nu neglijați viața! E de unică folosință. Alta nu vă mai dă nimeni… Nu-l neglijaţi nici pe Hristos! Pretul neglijării Sale vă va costa veşnicia! Regrete fără sfârșit. Atenţie: nimeni dintre cei ce L-au neglijat n-au reuşit să-L păcălească! Dumnezeu judecă foarte drept!

Nicolae Geantă